Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Esbak gestaltlarda ve yangın merdiveni düzlükı az olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına olanak vermektedir. 

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yaraşır fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın bapsı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayan olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut haricen mimarilabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler henüz azca maliyeti ve vaziyet kaybının elan az olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan hayırlı uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Böylece imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış evet.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu yöntem çoğunlukla ivedili bir durumda hızla açılabilen gelişememiş çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp art çekilebilmesini sağlar.

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en kök kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Özellikle duyar ve değerli Yangın Kapısı Fiyatları materyallerin olduğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapılarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı insan yaşıyor ise yangın bapsı gidiş yönüne sağlıklı açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de esrarı lokum ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde emin zemin oluşturur.

Report this wiki page